Dryneedling

Dry Needling is, naast massage een zeer goede en effectieve manier om triggerpoints (link uitleg triggerpoints) aan te pakken. Zoals de naam al zegt: bij deze behandeling draait het om naalden. Dry Needling is een techniek waarbij een zeer dun naaldje door de huid en spier direct in een triggerpoint (spierknoop) wordt geprikt. Omdat er verder geen vloeistof wordt geïnjecteerd, heet deze manier van behandelen Dry Needling.

Het inbrengen van de naald is vrijwel pijnloos, daarna wordt het naaldje door spier naar de triggerpoint gebracht, dit voelt een beetje dof aan. Wanneer de punt van de naald de triggerpoint bereikt, zal de spier reageren met een reactie: de spiervezels binnen de spierknoop trekken zich even kort samen. Deze ‘twitches’ kunnen de eerste paar keer wat vreemd aanvoelen. Door deze ‘twitches’ worden de spieren weer ontspannen en komt de doorbloeding weer op gang. Dry Needling is niet geheel pijnloos, maar is meestal zeer goed te verdragen.

Dry Needling valt onder de vergoeding van alternatieve geneeswijze. Als u aanvullend verzekerd bent voor alternatieve geneeswijze, worden de meeste behandelingen geheel of gedeeltelijk door uw verzekeringsmaatschappij vergoed. Informeer bij uw verzekering.

Dry Needling