Triggerpoint Therapie

Bij Triggerpoint therapie draait het om de behandeling van pijnlijke verhardingen in de spieren, die niet meer kunnen ontspannen. Een zogenaamde triggerpoint (een kleine knoop in de spier) kan zorgen voor stijfheid, krachtsverlies en vooral nare pijn.

Bij een patiënt met triggerpoints is er vaak sprake van een vicieuze cirkel. De pijn zorgt voor meer spierspanning, waardoor er meer druk komt op de zenuwen en de pijn erger wordt. De pijnklachten kunnen hierbij zeer hevig zijn. Bijzonder is dat elk triggerpoint een specifiek pijngebied heeft. Een triggerpoint in de kleine bilspier veroorzaakt bijvoorbeeld een pijn die uitstraalt tot in de enkel!

Triggerpoints ontstaan op verschillende manieren. Overbelasting is vaak een oorzaak. Maar ook stress, een verkeerde houding, een valpartij of een operatie kan zorgen voor triggerpoints.

Bij triggerpoint therapie worden de ‘spierknopen’ met de hand gezocht. Een spierknoop heeft ongeveer de grootte van een doperwt. Door massage wordt ontspanning van de spiervezels bevorderd en daarnaast verbetert de doorbloeding. Door continue druk of strijkingen wordt zo de triggerpoint aangepakt. Een patiënt kan ook door zelf te masseren de klachten verminderen. Een andere methode is Dry Needling, daarover leest u meer hier

Bij Jeanet Gerding Bodypoint kijken we altijd naar welke triggerpoint behandeling voor u het meest geschikt is. Geen mens is immers gelijk!

Triggerpoint therapie valt onder de vergoeding van alternatieve geneeswijze. Als u aanvullend verzekerd bent voor alternatieve geneeswijze, worden de meeste behandelingen geheel of gedeeltelijk door uw verzekeringsmaatschappij vergoed. Informeer bij uw verzekering.

Triggerpoint therapie