Sauna en infrarood

Tijd om even te ontspannen!

In onze moderne sauna kom je heerlijk tot rust. Niet alleen voor de ontspanning maar ook ontzettend goed voor je spieren! Hieronder lees je de verschillende infrarood stralingen die gebruikt worden in de cabine en welke verschillende kleuren er worden gebruikt bij de lichttherapie. Elke kleur heeft een andere werking.

– IR-A straling (korte golfstraling)

De Infrarood sauna met korte golfstraling, ook wel IR-A (Infra-Rood A) straling genoemd, staat bekend als de meest therapeutische infrarood straling. Het lichaam wordt verwarmd, de cabine niet. De infrarood straling, en daarmee de warmte, dringt tot diep in de huid door. Deze straling verlicht reumatische pijnen en spierpijn.

– IR-C straling (lange golfstraling)

De infrarood sauna Magnesium Oxide straling (IR- C straling) wordt gebruikt voor verwarming van de lucht in de cabine. De luchtvochtigheid daalt door de hoge temperatuur in de cabine. De bovenste huidlaag wordt op deze manier verwarmd en de straling dringt het lichaam niet binnen. Bij deze straling zult u het meest gaan transpireren. Daarna kunt u gebruik maken van onze douche. U voelt zich weer fris en fruitig.

Wanneer u gebruik maakt van de Infrarood sauna, kunt u tegelijkertijd gebruik maken van de lichttherapie. Elke kleur heeft een aparte werking op de gesteldheid van de mens;

Rood:
Activeert en houdt het hart en de bloedsomloop in evenwicht met een gunstig effect op de werking van spieren en organen.

Groen:
Beïnvloedt longen en luchtwegen. Zorgt via een evenwichtige ademhaling voor een ontspannen en relaxte houding en zo ook voor innerlijke mentale rust.

Blauw:
Werking op maag- en darmstelsel, kan bijdragen tot het behoud van een evenwichtige darmflora, heeft een harmoniserend effect op de stofwisseling en de darmactiviteit.

Geel:
Activeert de lever, galblaas en luchtwegen, met een weldoende invloed op de werking van het darmstelsel en het verwijderen van afvalstoffen en negatieve deeltjes uit het lichaam.