Van pijn naar gezondheid

Wat is pijn…, wat doet men er nu aan…,
wat behoort men er aan te doen…

Ieder jaar worden er miljoenen euro’s uitgegeven aan pijnstillers, zonder eerst te achterhalen waar de pijn daadwerkelijk vandaan komt. Wanneer iemand pijnstillers gebruikt, verdoofd men iets wat niet verdoofd moet worden. Door dit verdovende effect gaat men gewoon door met leven, hierdoor kan er meer schade aangericht worden dan dat je zelf in de gaten heeft. Dit is het begin van een vicieuze cirkel, de pijn keert terug, er worden steeds meer pijnstillers genomen. Dan komt de tijd dat de pijn niet meer genegeerd kan worden, hoeveel pijnstillers we ook nemen, de pijn blijft! (pijn is een sein). Dan pas worden we gedwongen om onze beperkingen weer onder ogen te zien. Waarom heb ik niet eerder naar mijn lichaam geluisterd?

Door je regelmatig goed te laten masseren, kun je veel leed voorkomen. Je wordt direct op je zwakkere punten gewezen zoals; houding, overbelasting, stress, etc.

Advies: “wacht niet te lang, grijp niet te snel naar pijnstillers, maar luister naar je lichaam. Het waarschuwt niet voor niets”.